Karperwereld: nieuws, tips en meer

Karperwereld

Dol op de karperwereld en daar het liefst zoveel mogelijk van weten? Leuk, wij ook! We zijn net zo enthousiast als jij. Daarom verzamelen we het laatste nieuws, geven we handige tips en zorgen we natuurlijk voor video’s van andere vissers. Waarin ze hun ervaringen delen en je vertellen over hoe ze het aanpakken. Met masterclasses en andere leuke reportages, net als met nieuwtjes die we je natuurlijk moeten laten zien.

Dat doen we voor alle liefhebbers van het karpervissen, om onze hobby met je te delen. En van jou te horen waar je enthousiast van wordt en hoe jouw karperwereld er online uitziet.

Tip: anders dan bij Karperwereld Online gebruiken wij geen betaald abonnement. In plaats daarvan is onze content gewoon gratis beschikbaar. Zodat jij het kunt bekijken en kunt lezen, net als ieder ander die enthousiast wordt van de karperwereld die we met elkaar creëren. 

Nieuws: wat speelt er?

We houden bijvoorbeeld het nieuws rondom het karpervissen voor je in de gaten. Met aandacht voor de indicators en natuurlijk de beste locaties. Met artikelen over boeken die we lezen en hoe je zowel in de zomer, de herfst, de winter en het voorjaar met jouw hobby aan de slag kunt. Omdat ook wij daar enthousiast van worden. We vinden de karperwereld geweldig, dus houden ons bezig met de paden die we bewandelen, de verschillende invloeden van het weer en natuurlijk de andere vissers die we vragen naar hun aanpak.

We vragen ze naar hun aanpak en hun ervaringen, zodat jij daar je voordeel mee kunt doen. En gaan ze vissen in Frankrijk? Dan zorgen we er net als in Nederland voor dat we je goed uitleggen waarom ze daarvoor kiezen. En wat de recente ontwikkelingen zijn, zodat je zeker weet dat je goed op de hoogte bent.

Op die manier kun je rekenen op alles uit de karperwereld, net als bij Karperwereld Online. Gewoon gratis beschikbaar, zodat je zeker weet dat je alle informatie die je zoekt kunt vinden. Met het laatste nieuws en natuurlijk de handige tips, om daar meteen je voordeel mee te doen. 

Tips: wij houden van karpervissen

Zoek je online naar handige tips voor de karperwereld? Wij begrijpen waar jij naar op zoek bent. Met aandacht voor bijvoorbeeld:

   • Rigs
    Je kunt als karpervisser natuurlijk niet zonder de beste rig. Die niet in de knoop raakt als je uitgooit en waarmee je de kans hebt om zoveel mogelijk groter karpers te haken. Perfect geschikt om mee op pad te gaan, dankzij de handige tips die we daarover met je delen. Ook in combinatie met anti-tangle materiaal, line aligners, stiff rig materiaal, matte haken, tungsten putty of zinkend onderlijnmateriaal. 
   • Haken
    Samen met de rig en de rest van je uitrusting heb je natuurlijk een uitstekende haak nodig. En meer specifiek, het is de haakpunt die goed moet zijn. Prikt de haak er meteen in of krijgt de karper nog de kans om te ontsnappen? We leggen je uit over de verschillende haken en bijvoorbeeld de scherpte daarvan. Aan de hand van de merken die er beschikbaar zijn, om binnen de karperwereld een goede keuze te maken. 
   • Logboeken
    Je vangt er geen vissen mee, maar door een goed logboek bij te houden word je eenvoudig een betere visser. Bijvoorbeeld door de plek vast te leggen, net als de weersomstandigheden, de montage en het aas, zoals de boilies die je gebruikt. En noteer welke hengel of karpermolen je gebruikt, zodat je daar later eenvoudig naar terug kunt kijken. 
   • Onderlijnen
    Wat is de lengte van jouw onderlijn en waarom heb je daarvoor gekozen? We denken er over met je mee. Bijvoorbeeld met voordelen van een relatief korte onderlijn van 20cm. Of andere modellen, waarmee je ervoor zorgt dat je de vissen effectief kunt haken. Door karpers sneller weerstand te laten voelen, of met de andere technieken die er beschikbaar zijn. 
   • Aas
    Het juiste aas vinden? Het is belangrijk om daarmee te variëren. De boilie is niet meer weg te denken, maar houd er rekening mee dat er meer beschikbaar is dan dat. Bijvoorbeeld de bijvangsten van witvis, waarmee je voorkomt dat de meer gedresseerde karpers jouw boilie links laten liggen en je moeite hebt om veel te vangen. 
   • Tijdstippen
    Het is belangrijk om op de juiste tijdstippen te gaan vissen, iets dat je ook weer in je logboek bij kunt houden. En waar wij je graag tips over geven. Bijvoorbeeld over je kansen om overdag te gaan vissen, net als de mogelijkheden in de vroege ochtend en de vroege avond. 
   • Stekken
    Op welke stekken heb je de beste kansen en hoe ga je daar bij jou in de buurt naar op zoek? We leggen het je uit, zodat je daar betere keuzes in leert maken. Dankzij handige tips vanuit de karperwereld, waarmee we elkaar helpen om betere vissers te worden. 
   • De omgeving
    Goede vissers observeren de omgeving, bijvoorbeeld om met de pen te vissen op karper. Maar, ook als je dat niet doet is dit een goed idee. Kijk bijvoorbeeld naar de waterspiegel, om te ontdekken waar de karper zich (regelmatig) bevindt. Let op luchtbellen en kijk of je ze ziet zwemmen. Bijvoorbeeld met een gepolariseerde zonnebril, zodat je minder last hebt van de schitteringen van het water. 

Online karperwereld: video’s en meer

Zoals je merkt ben je bij ons aan het juiste adres voor de online karperwereld. Met handige tips en het laatste nieuws. Net als met allerlei video’s, waarmee we je graag laten zien wat we meemaken. En wat de ervaringen zijn van de andere vissers, zodat je ook daar eenvoudig je voordeel mee kunt doen.

Wij zijn dol op karpervissen en nemen je graag mee in onze karperwereld. Met alle informatie die je zoekt, zodat ook jij een betere visser kunt worden. Of je ervaringen met ons kunt delen, omdat we natuurlijk graag van je horen. 

Vragen over onze karperwereld? Gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!