Karpervissen Frankrijk

Karpervissen Frankrijk

Karpervissen in Frankrijk? Met onze tips houd je het betaalbaar, heb je er een geweldige tijd en kun je natuurlijk veel en grote karpers haken. In Zuid-Frankrijk en andere delen van het land. Vanuit een mooie chalet waar je verblijft en op de openbare wateren. Waarbij je het eenvoudig betaalbaar kunt houden, om je hobby ook over de grens op een geweldige manier te beoefenen. Net als wij, omdat ook wij er natuurlijk graag op uit trekken naar Frankrijk. 

Gek op karpervissen en al vaker naar Frankrijk geweest of wil je die stap juist een keer gaan zetten? De meeste vissers trekken er één of meerdere keren per jaar op uit. Naar de honderden betaalwateren en duizenden openbare wateren. Waar je geweldig kunt vissen, bijvoorbeeld met onze tips voor de rigs, het aas en de andere benodigdheden.

Karpervissen op openbaar water

We vissen in Frankrijk zoveel mogelijk op openbaar water. Daar kun je geweldige avonturen beleven en prachtige karpers vangen. Toch valt het niet altijd mee om de juiste wateren te vinden. Of blijkt het lastig om de kosten binnen het budget te houden, zelfs als je niet kiest voor de betaalwateren die er beschikbaar zijn. Hoe je dat beter voor elkaar krijgt? Wij geven je een aantal handige tips.

Tip: op zoek naar de openbare wateren in Frankrijk om te karpervissen? Kijk eens op de Facebookpagina van Public Carp Venues

Het karpervissen in Frankrijk op openbare wateren is ontzettend leuk en bovendien goed mogelijk. En zoek je naar meer informatie? Je kunt ook eens kijken op colinmaire.net. Je vindt er informatie over honderden wateren in Frankrijk, vaak met foto’s van de vangsten en de topvissen erbij. Je profiteert handig van de trotse Fransen, die je natuurlijk graag laten zien waar ze het liefst vissen op karpers. 

Vissen in Frankrijk met klein budget: hoe doe je dat?

Ga je vissen in Frankrijk en op zoek naar karpers? We zetten een aantal handige tips voor je op een rij:

   • Betaalbaar water
   • Voordelig voer
   • Goedkoop vervoer
   • Boodschappen doen
   • Ga samen vissen

1. Betaalbaar water

Je hebt de keuze uit betaalwateren en openbare wateren, ook in Frankrijk. De openbare wateren zijn natuurlijk de meest voordelige optie. Het bespaart je meteen een paar honderd euro, vooral als je naar een van de duurdere locaties zou gaan.

Bekijk goed wat de betaalwateren in rekening brengen en zoek in plaats daarvan naar de openbare alternatieven. Het is de makkelijkste manier om te besparen, terwijl je er minstens zo leuke avonturen kunt beleven. En het is natuurlijk extra spannend om juist op de openbare wateren een grote karper te vangen. 

2. Voordelig voer

Goed voer is belangrijk, al hoeft dat niet te betekenen dat je daarvoor een hoge prijs betaalt. En bovendien, het is niet automatisch nodig om gebruik te maken van (heel) veel voer. In plaats daarvan kun je aan de slag met kleinere hoeveelheden, waarmee je toch een goede kans maakt.

Tip: op zoek naar goedkoop voer? Gebruik bijvoorbeeld tijgernoten. Goed geschikt voor de meeste vissen, als goedkoper alternatief voor boilies. 

Andere goedkope partikels zijn bijvoorbeeld hennep, mais, duivenvoer en boekweit. Goed geschikt om mee te vissen op karper, bijvoorbeeld als je naar Frankrijk gaat. En wil je ze extra voordelig inkopen? Kies dan voor de droge variant, om ze daarna zelf te koken. Iets dat je zelfs aan de waterkant in Frankrijk nog kunt doen, zodat het voer altijd 100% vers is. 

3. Goedkoop vervoer

Afhankelijk van waar je woont in Nederland zal je zo’n 300 kilometer moeten rijden om in Frankrijk te kunnen karpervissen. En wil je naar Zuid Frankrijk om er te gaan vissen? Dan moet je zelfs denken aan 900 tot 1.000 kilometer.

Dat is een behoorlijke afstand, al hoeft het gelukkig niet duur te zijn om er te komen. Reis bijvoorbeeld in één auto of gebruik een aanhanger, als het niet lukt om alles goed mee te krijgen. De makkelijkste manier om brandstof te besparen, ten opzichte van twee of meer auto’s. 

Tip: goedkoop tanken? Rijd van de snelweg naar een kleiner dorpje in de omgeving. Je betaalt daar veel minder, waardoor je de kleine omweg dubbel en dwars zal terugverdienen. 

4. Boodschappen doen

Voordat je naar Frankrijk gaat voor het karpervissen is het een goed idee om in Nederland nog even boodschappen te doen. We zijn een duur land, maar de boodschappen staan erom bekend dat ze juist heel goedkoop zijn.

Haal wat chips, bier en andere lekkernijen in huis. Net als de maaltijden die je er wilt gaan maken. Waardoor je niet typisch Frans zal eten, maar je wel eenvoudiger op de kosten kunt letten. Zodat je vistrip niet te duur hoeft te zijn. En je het vissen op karper in Frankrijk heel voordelig kunt houden, waardoor er meer budget overblijft voor bijvoorbeeld het voer. 

5. Ga samen vissen

En de leukste tip? Deel de kosten, door samen te gaan vissen. Dat maakt het makkelijk om de kosten voor zowel het vervoer als het aas te delen. Iets dat veel kosten scheelt, omdat je alles door twee kan delen. Bovendien is het wel zo gezellig om er samen naartoe te rijden, waardoor ook de rit van 300 tot 1.000 kilometer een stuk aangenamer zal zijn. 

Nachtvissen verboden?

Wil je gaan karpervissen in Frankrijk en heb je ontdekt dat het nachtvissen er helaas verboden is? Zorg ervoor dat je een slaapplek hebt. Bij voorkeur in een huisje of op een camping, zodat je zeker weet dat je spullen veilig zijn.

Tip: slaapplaats vinden in de buurt van jouw stek? Gebruik Google Maps en zoek naar ‘campings’.

Bespaar liever niet te veel op de verblijfplaats als je wilt gaan vissen in Frankrijk. Bijvoorbeeld voor het nachtvissen, dat op een aantal plaatsen helaas verboden is. Zodat je er goed uit kunt rusten, om de volgende dag weer aan de slag te gaan. 

Karpervissen in Frankrijk: de beste stekken

Benieuwd naar de beste stekken voor het karpervissen in Frankrijk? We zetten 8 voor je op een rij:

   • Étang d’Ardres (64 hectare | recordkarper 30+ kg)
   • Lac des Vieilles-Forges (140 hectare | recordkarper 31 kilo)
   • Plan d’eau de la Maxe (300 hectare | recordkarper 20+ kg)
   • Lac de Madine (1100 hectare | recordkarper 31 kg)
   • Lac du Der-Chantecoq (4800 hectare | recordkarper 44 kg)
   • Lac de Venables (90 hectare | recordkarper 25+ kg)
   • Lac de Lavacourt (120 hectare | recordkarper 32 kg)
   • Lac d´Orient (2300 hectare | recordkarper 34,4 kg)

Uiteraard kun je ook in Nederland rekenen op een aantal geweldige stekken. Voor het karpervissen zoals in Frankrijk, maar dan gewoon in ons eigen land. Wel zo voordelig natuurlijk. 

Vragen over karpervissen in Frankrijk? Gebruik het online contactformulier. We horen graag van je!