Chod rig

1475

In dit deel zoomen we in op de chod rig, een zeer effectieve rig met name in het voorjaar. De chod is ideaal op zachte bodems of bijvoorbeeld wier. Door aan de haak een of twee PVA schuimpjes te doen weet je zeker dat je montage op de zachte ondergrond of bovenop het wier gepresenteerd zal worden.

korda Dark Matter Helicopter/Chod Leader 1mtr

Hieronder hebben we nog een aantal video’s verzameld met instructies hoe je een chod rig zelf kan maken en wat er voor nodig is. Zo kun je de chod ‘naked’ toepassen direct op je hoofdlijn of op een leader gebruiken. Er zijn kant en klare leaders voor helicopter / chods te koop van allerlei merken zoals korda.

Evenals de meeste andere rigs kun je de chod rig ook kant en klaar kopen van verschillende merken. Zo heeft Fox de kant en klare chod rigs op een spoel zitten waardoor er een mooie bocht in het stugge materiaal blijft.

Hieronder de beloofde video’s waarmee je zelf je chod rigs kan knopen. Als karpervisser wil je met 100% vertrouwen vissen, een eigen geknoopte chod rig is een onderdeel van met vertrouwen vissen. Succes!

Ton Hogerkamp nam eerder in dit artikel de chod ook al eens onder de loep.